REFERENTIES

Anita van der Kolk

Teammanager HR, Werk en Inkomen Lekstroom

Wat was de vraag/aanleiding?

"In verband met een wijziging in de sturingsfilosofie van onze organisatie moesten een flink aantal teamcoördinatoren ondersteund en gecoacht worden op HR gebied door hun nieuwe rol. Hiervoor heb ik SPAN benaderd deze taak op zich te nemen. Ik ken SPAN ook van de tijd dat ik bij de gemeente Bussum de opleidingen verzorgde. Door hun flexibiliteit en het meedenken tijdens het proces heb ik erg fijne ervaringen met SPAN."

Hoe heeft SPAN jullie ondersteund?

"De trainers en coaches waren stuk voor stuk bevlogen mensen. Ook ten tijde van Corona moest er geschakeld worden van live naar online. Dit vroeg van iedereen een aanpassing en andere manier van werken. De workshops en personal coaching heeft de teamcoördinatoren goed in het zadel geholpen. Er was een goede wisselwerking op basis van vertrouwen tussen iedereen."

Wat heeft het opgeleverd?

"De teamcoördinatoren waren beter voorbereid in hun nieuwe rol. Er is na de transitie door de organisatie de kans geboden coaching en workshops te volgen. Hier is volop gebruik van gemaakt. Het MT heeft uiteindelijk een rapportage ontvangen van de bevindingen en aanbevelingen. Het is een bureau met visie, goede kijk op zaken en geven die kijk ook prettig en eerlijk terug, waar je als organisatie/medewerker verder mee kunt."

logo Werk en Inkomen Lekstroom

Nathal Prins-Hoogsteen

Beleidsadviseur HR, Gemeente Waadhoeke

Wat was de vraag/aanleiding?

"Na de fusie wilden we als gemeente Waadhoeke ons agressie-aanpak opnieuw vormgeven. Idee was dat we beleid maken wat ook werkt in de praktijk. Geen dikke protocollen dus. En een werkwijze die ook past bij onze dienstverleningsvisie. Belangrijkste vraag was eerst, hoe zorgen we dat iedereen vanuit dezelfde visie werkt. De collega’s kwamen namelijk uit vier verschillende gemeenten en we hadden veel nieuwe instroom."

Hoe heeft SPAN jullie ondersteund?

"SPAN heeft meegedacht met het opstellen van het protocol en gaf ook veel praktische informatie. Er is een basistraining gemaakt en een verdiepingscarroussel. In deze verdiepingstrainingen kan je zelf aangeven op welk onderwerp je verder getraind wilt worden. Ook is een interventieteam opgericht, die in actie komt bij escalaties. . De basistraining werd aangeboden aan alle collega’s, die veel direct contact met inwoners hebben."

Wat heeft het opgeleverd?

"Collega’s zijn heel positief over de trainingen. Doordat je zelf kunt kiezen, kun je werken aan je eigen leervraag of gewenste vaardigheden. Ook blijf je daardoor continu bezig met je eigen houding, ook bij ongewenst gedrag. Eigenlijk werken we aan betere dienstverlening.

SPAN heeft een professionele groep trainers en acteurs. Dit geeft variatie, ook als je al eens vaker aan een training hebt meegedaan. "

Logo Waadhoeke
Wilt u meer weten?
Neem contact met ons op
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.
Contactgegevens

Wethouder van Eschstraat 56
5342 AT Oss
T +31 412 627 112
info@span-info.nl

Bereikbaar op:
maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur