STEVIG IN JE SCHOENEN STAAN

Agressiehantering & Weerbaarheid

Span is al decennia lang specialist op het gebied van agressiehantering & weerbaarheid voor gemeenten, zorginstellingen en andere (semi)overheden. Het implementeren van effectief agressiebeleid is een vak apart.

Agressiebeleid

Allereerst is het van belang dat het agressiebeleid van de organisatie bij medewerkers bekend is zodat zij weten hoe zij moeten handelen en zodat zij zich ook door de organisatie gesteund voelen. Wij kunnen hierin ondersteunen door filmpjes op te nemen waarin o.a. een hooggeplaatst functionaris binnen de organisatie over het agressiebeleid vertelt en er door middel van een korte animatiefilm dieper wordt ingegaan op de inhoud van het agressiebeleid.

Vervolgens dient er een helder omschreven en actueel agressieprotocol te liggen. Ook in het opstellen van dit beleidsstuk kunnen wij desgewenst een ondersteunende rol vervullen, aangezien wij hier zeer veel ervaring in hebben.

Trainingen

Daarnaast is het voor een goedlopend agressiebeleid van belang dat alle betrokken partijen goed getraind zijn in hun specifieke rol. Dit geldt voor medewerkers met direct burgercontact, maar ook voor de leidinggevenden (opvang, nazorg, preventie, etc.), de leden van het interventieteam / agressie-beheersteam (noodknopprocedures) en zij die vanuit de organisatie verantwoordelijk zijn voor het voeren van ordegesprekken.

Visie en werkwijze

SPAN houdt daarom binnen haar trainingen de ‘theorie’ zo eenvoudig mogelijk. Centraal in onze trainingen staan:

  1. het voorkomen van agressief gedrag,
  2. het herstellen van het wederzijdse respect,
  3. het onderling bespreekbaar maken van de grens wat acceptabel is,
  4. vaardigheden oefenen in het effectief bij sturen van storend en onacceptabel gedrag.

Om ervoor te zorgen dat de vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht, is het belangrijk dit gedrag intensief in te oefenen binnen een veilige setting. Dit is voor medewerkers vaak wel spannend. Daarom doen wij er alles aan om deze oefensessies voor deelnemers zo veilig en uitnodigend mogelijk te maken. Wij oefenen bij voorkeur in kleine groepjes (max. 4), werken uitsluitend met zeer ervaren trainingsacteurs en spelen zo veel mogelijk in op de leerwensen van de deelnemers door de inbreng van eigen casuïstiek. Hierdoor bouwen de medewerkers duurzaam nieuwe skills en zelfvertrouwen op.

Agressiehantering & Weerbaarheid

Overzicht van onze trainingen en interventies

Videofragmenten

Onderstaande filmpjes zijn door Span voor opdrachtgevers gemaakt om het agressiebeleid uit te dragen naar de medewerkers.

Klantbeoordeling

Nathal Prins-Hoogsteen - Beleidsadviseur HR, Gemeente Waadhoeke

"Collega’s zijn heel positief over de trainingen. Doordat je zelf kunt kiezen, kun je werken aan je eigen leervraag of gewenste vaardigheden."

Wilt u meer weten?
Neem contact met ons op
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.
Contactgegevens

Wethouder van Eschstraat 56
5342 AT Oss
T +31 412 627 112
info@span-info.nl

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur